Ergoterapi

alanya duyu bütünleme terapisi, ergoterapi, duyusal terapi, duyusal entegrasyon, duyularalanya duyu bütünleme terapisi, ergoterapi, duyusal terapi, duyusal entegrasyon, duyular

Alanya Duyu Bütünleme Terapisi


Çocuklarımızın çevreleriyle etkileşim kurma şekli, vücudumuzda bulunan 8 farklı duyunun bir arada çalışmasına bağlıdır. Çoğumuz görme, işitme, dokunma, koku ve tat gibi beş ana duyuyu biliyoruz. Ancak, aslında duyularımız bu kadarla sınırlı değil. Vücudumuzun daha derinlerinde çalışan 3 önemli duyu daha var:

Otizm ve Uyaran Eksikliği Nedir?

Otizm, genellikle çocukluk döneminde fark edilen, sosyal etkileşimde zorluk, tekrarlayıcı davranışlar ve sınırlı ilgi veya aktivitelerle karakterize bir nörogelişimsel bozukluktur.


Uyaran eksikliği, bireyin çevresinden yeterince uyaran alamaması durumunu ifade eder. Bu, genellikle sosyal, duyusal veya bilişsel alanlarda ortaya çıkabilir.

otizm, otizm nedir, uyaran eksikliği, uyaran eksikliği nedirotizm, otizm nedir, uyaran eksikliği, uyaran eksikliği nedir

Duyusal Bakış Açısıyla Çocuklarda Şiddet: Ne Zaman Gerekli, Ne Zaman Zararlı? Evde Şiddeti Durdurabilir Miyiz?


Çocuklarda şiddet, sık sık kötü bir davranış olarak kabul edilir, ancak bu yazıda çocuklar neden şiddet uygular duyusal perspektiften bakarak, şiddetin neden bazen gerekli olduğunu ve ne zaman zararlı hale gelebileceğini inceleyeceğiz.

çocuğum sürekli vuruyorçocuğum sürekli vuruyor

Kaygı(anksiyete) Nedir?

Kaygı(anksiyete), korkunun tersine nedeni belli olmayan, somut bir tehlike yokken kişinin yaşadığı huzursuzluk ve tedirginlik halidir.

kaygı, kaygı nedir, anksiyete, anksiyete nedirkaygı, kaygı nedir, anksiyete, anksiyete nedir

Taktil(Dokunma) Duyusu

Taktil (dokunma) duyusu çevreden ya da vücudumuzdan gelen uyaranların vücudumuzda temas ettiği alanların farkında olup buna karşı kişinin eyleme geçmesidir. Aslında bütün duyular sensörlerdir bilgiyi edinir ve beynimize iletir beynimiz duruma ve şartlara göre davranış geliştirir.

taktil, dokunma duyusu, hassasiyet, duyu hassasiyetitaktil, dokunma duyusu, hassasiyet, duyu hassasiyeti

Propriosepsif(Vücut farkındalık) Duyusu Nedir?

Proprioseptif duyu derin duyu ya da vücut farkındalık duyusu hangisini kullanmak isterseniz, bu duyu beynimizin, bedenimizi tanıma, vücut parçalarının nerede bulunduğunu bilme, uzuvların hızını anlama, eklemlerin konumu ve kasların ne derece kasılı olup olmadığı hakkında kaslar, tendonlar ve eklemlerden bilgi alıp ve sonrasında bu bilgilere göre organizmayı harekete geçirdiği ya da frenlemesini sağladığı bir duyudur.

derin duyu nedir, vücut farkındalık duyusu, proprioseptifderin duyu nedir, vücut farkındalık duyusu, proprioseptif

Stres Nedir?


Stres, vücuda yüklenilen herhangi bir özel olamayan isteme karşı, vücudun tepkisi olarak tanımlamaktadır. Stres, olumlu ya da olumsuz duygular yaşamamıza neden olabilir.

stres nedir, nasıl çözülür, stresin sebepleri nelerdir, stresle nasıl başa çıkılırstres nedir, nasıl çözülür, stresin sebepleri nelerdir, stresle nasıl başa çıkılır

Oyun Bilgi Postu!!

Oyun: Yetenek ve zekâ geliştirici, belli kuralları olan, iyi vakit geçirmeye yarayan eğlence, bedence ve bilişsel yeteneklerini geliştirmek amacıyla yapılan aktivitedir. Çocuk, nesnelerin kullanımına dair bilgileri, cinsiyet rollerini, sosyal becerileri, yaşam becerilerini ve diğer pek çok bilgi ve beceriyi oyun yoluyla öğrenmektedir.

Çocuklarla oyun nasıl oynanmalıÇocuklarla oyun nasıl oynanmalı